Rådgivning

"Polarpumpen säljer och installerar marknadens populäraste luft-vatten!"

Luft-vattenvärmepump i Stockholm

En luft-vattenvärmepump hämtar gratis energi från utomhusluften, för att värme upp ditt hus. Luft-vattenvärmepumpen är prisvärd värmepump, som kan ge en stor energibesparing i Stockholms klimat.

Köpa luft-vattenvärmepump i Stockholm

Är du intresserad av en luft-vattenvärmepump i Stockholm? Vi hjälper dig gärna! Besök vår e-butik via länken nedan. Vi erbjuder hög kvalitet till låga priser. Vi kan också hjälpa dig med installation av din värmepump oavsett om du bor i Stockholm, Västerås, Flen eller Upplands-Bro.

Luft-vattenvärmepumpar hos Polarpumpen

luft-vattenvärmepump från Mitsubishi

Luft-vattenvärmepump från Mitsubishi.

Värme från luft till vatten

En luft-vattenvärmepump hämtar värme från utomhusluften och använder sedan värmen till att värma upp vatten till radiatorer/golvvärme och tappvatten inne i huset. Man kan även använda det varma vattnet till andra behov, som att värma upp sin pool under sommaren och man brukar även kunna koppla ihop systemet med andra uppvärmningsalternativ som solfångare.

Det finns också många gånger möjlighet att koppla ihop systemet med den befintliga pannan. På så sätt kan man få de nya fördelarna med luft-vattenvärmepumpen, men behålla en fungerande panna att använda under vinterns kallaste dagar.

Ett komplett uppvärmningssystem

Luft-vattenvärmepumpen kan kopplas ihop med andra system, eller ensam ta hand om hela husets behov av uppvärmning. En luft-vattenvärmepump har en utedel och en innedel. I vissa system är innedelen komplett med varmvattenberedare och ibland även en arbetstank. I andra system har man en innedel och en separat varmvattenberedare. Det kan också gå att koppla ihop innedelen med din befintliga varmvattenberedare.

Förutsättningar för luft-vattenvärme i Stockholm

Goda förutsättningar för luft-vattenvärmepumpar i Stockholm.

Förutsättningarna för luft-vattenvärmepumpar i Stockholm är goda. De senaste luft-vattenvärmepumparna kan generera mycket värme, även om det är minusgrader och kan vanligen generera en mycket stor besparing. Samtidigt är luft-vattenvärmepumpar betydligt billigare att installera än flera av alternativen.

Mycket ekonomisk uppvärmning

En luft-vattenvärmepump är mycket ekonomisk. Investeringskostnaden känns kanske lite, men vanligen har investeringen återbetalat sig inom några år. Vanligen sparar man uppåt 65-70 % av uppvärmningskostnaden med en luft-vattenvärmepump och ihop med en relativt låg investeringskostnad (jämfört med exempelvis bergvärme) blir återbetalningstiden kort.

Hur stor investeringskostnaden blir varierar väldigt mycket beroende på vilket system du väljer. Det finns billigare system och riktigt dyra system. Installationskostnaden kan också variera mycket, delvis beroende på att varje hus är unikt och därför blir även installationerna väldigt olika. Räkna med att betala 50 000 – 100 000 kronor för en luft-vattenvärmepump inklusive installation. Installationsdelen brukar gå på ca 25 000 kronor och här kan man dra av halva arbetskostnaden med hjälp av ROT-avdraget.