Tillbehör till luft-luftvärmepump

Det finns lite olika tillbehör man kan välja till sin luft-luftvärmepump. Med tillbehören kan man anpassa värmepumpen ytterligare till sina behov och få ut lite mer av sin värmepump.

Appstyrning till luft-luftvärmepump

Nu kan du enkelt styra din värmepump med hjälp av din mobil. Med en användarvänlig app kan du ändra inställningar och ta emot varningar om något krånglar med uppvärmningen.

Läs mer om att styra värmepumpen med app

Värmepumpsskydd

värmepumpsskydd målade i husets färgMed ett värmepumpsskydd, kan du ge din värmepump lite extra skydd mot främst olika typer av nederbörd och snöras från taket. En värmepump är tillverkad för att hålla i vårt nordiska klimat, men klimatet i Stockholm utsätter ändå värmepumpen för stora påfrestningar. Med värmepumpsskyddet mår värmepumpen bättre och du kan förlänga värmepumpens livslängd lite extra.

Värmepumpsskyddet är utformat, så att värmepumpen inte hindras från att få tillgång till all den luft som behövs för att ge värme på insidan. Svenska SP har testat värmepumpsskyddet och fann att det inte påverkar värmepumpens effekt.

Värmepumpsskyddet döljer också värmepumpens kanske inte så estetiskt tilltalande utedel. Skyddet är i trä och målas med fördel i samma färg som huset, så den smälter in i miljön.

Köpa värmepumpsskydd

Värmepumpstak

Ett värmepumpstak döljer inte luft-luftvärmepumpen på samma sätt som värmepumpsskyddet, men ger ändå värmepumpen ett bra skydd. Värmepumpstaket skyddar värmepumpen mot nederbörd och snöras. En värmepump som utsätts för mindre påfrestningar kan hålla längre och bibehåller lättare en hög effekt.

Köpa värmepumpstak

Markstativ

Vanligen fästs värmepumpen på väggen med hjälp av konsoler med vibrationsdämpare. Vanligen räcker detta mycket bra, men ibland fortplantar sig ljud i väggen på ett sätt man inte kunde förutspå. Markstativet är alternativet för dig som vill ha största möjliga tystnad.

Köpa markstativ