Offert på värmepump i Stockholms län

Här kan du efterfråga en offert på värmepump i Stockholm och området runt omkring för en bergvärmepump, frånluftsvärmepump, luft-vattenvärmepump eller luft-luftvärmepump.

Tänk på att ju mer du fyller i, desto lättare är det för oss att komma med ett förslag som verkligen passar ditt hus förutsättningar och dina önskemål.

En offertförfrågan är inte bindande. Du får helt enkelt ett förslag på en eller flera lämpliga värmepumpar, som du sedan kan titta på i lugn och ro och ta ställning till om du vill gå vidare med eller inte.

Offertformulär värmepump

Ditt namn (obligatorisk):

Din epost (obligatorisk):

Ditt telefonnummer:

Din kommun:

Annan kommun:

Önskad värmepump:

Husets storlek (m2):

Planlösning (för luft-luftvärmepump):
ÖppenRelativt öppenRelativt slutenSluten

Isolering:
Mycket braBraGanska braDålig

Meddelande:

Jag har förstått vilka villkor som gäller*.

* Genom att skicka in en offertförfrågan godkänner du att vi och ett begränsat antal av våra samarbetspartners får ta del av de uppgifter du skickar in via formuläret. Vi kommer endast dela dina uppgifter med samarbetspartners med målet att du ska få en så bra offert som möjligt. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204).


Att tänka på vid offertförfrågan för värmepump

Ta in flera offerter – Det finns mycket att tänka på om du skall ta in offerter på värmepumpar. Först och främst att ta in flera olika offerter. Med flera offerter kan du jämföra och lättare märka om något saknas. Om någon är särskilt billigt, kanske den inte har inkluderat allt det som behövs. Någon kanske är väldigt dyr och du väljer bort dem med en gång.

skriva offertförfråganSpecificera noga – För att få in bra offerter är det också viktigt att du noga specificerar vad det är du vill ha. Offerterna blir tydligare och mer rimliga för det du vill ha, om du själv vet vad du vill. Vissa oseriösa företag utelämna viktiga moment i offerterna, för att på så vis få en billigare slutsumma. Du får sedan betala extra för dessa moment och det blir kanske dyrare i slutändan. Om du har dålig koll på vad du behöver, är det lättare för oseriösa företag att komma in med dåliga offerter. Kanske får du en för svag värmepump eller så ingår inte materialet som behövs vid installationen i offerten. Det förekommer också att moms inte är inräknat i offerten, för att det skall se billigare ut.

Granska offerterna noga – Där kommer vi naturligt in på nästa punkt, när du väl har fått in offerter skall du granska dem noggrant. Jämför och se till att allt du behöver verkligen ingår. Om någon är mycket billigare än de andra kan detta göra dig misstänksam på att det kan tillkomma utgifter i ett senare skede, men företaget kan också helt enkelt vara billigare och ändå leverera bra kvalitet.

Tidsram för projektet – Det kan också vara viktigt med en tidsram för projektet. Hur lång tid kommer det att ta och hur lång tid behöver du vänta innan installationen blir av. Du kanske har bråttom och väljer ett dyrare alternativ, som utlovar att de skall vara klara redan om någon vecka.

Värmepumpsinstallation ska utföras av behöriga installatörer – En annan sak som bör framgå är vad personerna som skall utföra arbetet har för behörighet och utbildning. Många värmepumpar (med köldmedium) får bara installeras av certifierade kyltekniker, enligt svensk lag. Det bör också framgå om företaget har F-skattesedel, då detta bland annat är ett krav för ROT-avdrag, men också visar att företaget är seriöst.

Sammanfattningsvis:

  • Ta in flera offerter
  • Specificera noga
  • Granska offerterna noga
  • Moms skall vara medräknad
  • Tidsram för projektet
  • En värmepumpsinstallation skall utföras av behöriga installatörer
  • Företaget har F-skattesedel

Beställa värmepump utan offert

Panasonic luft-luftDet är vanligt med värmepumpar i Stockholm liksom i övriga Sverige och detta innebär att det ofta finns fasta priser för både värmepumpar och installation. Att köpa en luft/luftvärmepump behöver inte vara en större investering än att köpa ett nytt kylskåp eller ny spis och det är inte alltid nödvändigt att ta in offerter.

På många hemsidor finns priserna för olika värmepumpar och installation och du kan lugnt jämföra priser mellan olika återförsäljare även på detta sätt.

Man kan många gånger köpa även luft/vattenvärmepump, frånluftsvärmepump och till och med bergvärmepump utan offert, men då installationsförutsättningarna skiljer sig kan det vara bra med en offert, som specificerar vad som ingår i installationen och till vilket pris just hos dig.