Köpa värmepump i Stockholm

Så enkelt får du en värmepump hos dig:

Att köpa värmepump

Om du funderar på att köpa en värmepump, finns det mycket att ta ställning till.

 • Vilken sorts värmepump passar husets förutsättningar?
 • Vilken modell och vilket märke?
 • Vilken återförsäljare ska jag vända mig till?
 • Vem ska ta hand om installationen?

Ta gärna hjälp av vår guide, så får du hjälp med att hitta en värmepump som passar förutsättningarna i ditt hus och de önskemål du har.

köpa värmepump på internetKöpa värmepump på Internet

Vi rekommenderar att du köper din värmepump på internet. Generellt så är värmepumpar dyrare runt Stockholm, medan e-butikerna håller samma priser i hela landet. Detta gäller även priset för installation. Om du bor i Stockholm, kan du alltså spara mycket pengar i en e-butik. Besök gärna Polarpumpens egen e-butik! Vi håller låga priser och erbjuder ett stort sortiment av kvalitetsvärmepumpar.

Till Polarpumpens e-butik med värmepumpar

Köpa värmepump ett stort projekt?

Många upplever det som ett stort projekt att köpa en värmepump och så kan det naturligtvis vara. Innan man beställer en ny värmekälla till sitt hus, kan man ha sparat pengar i flera år och funderat och tittat på olika alternativ.

Samtidigt kan det också vara enkelt att köpa en värmepump. Särskilt luft-luftvärmepumpar ligger på en betydligt billigare nivå än de andra. Att betala 10 000 – 20 000 kronor för en luft-luftvärmepump, känns naturligtvis för de flesta, men det är pengar som snart har återbetalat sig. Att lägga ut uppåt 150 000 kronor för bergvärme gör det till ett betydligt större projekt

I och med att köp av värmepump innebär ett större projekt är det bra om du lägger viss energi. Storleken på investeringen avgör hur stor energi du bör lägga på själva förberedelserna.

Offert

För större projekt som skall utföras i hemmet är det vanligt att man tar in offerter. En offert är helt enkelt ett förslag på vad som ingår och till vilket pris. För mer komplexa värmepumpssystem kan det vara bra med en offert, mest eftersom att installationen kan variera i pris. Om du funderar på att köpa en luft-luftvärmepump får du samma pris om du handlar direkt i vår e-butik.

Efterfråga en offert

Tips och råd

 • Satsa på ett kvalitetsmärke!
 • Du kan spara pengar genom att köpa värmepumpen online!
 • Vänd dig till värmepumpsexperter med ett brett utbud, så du får bättre råd om vilken värmepump som är bäst!
 • Välj en stabil återförsäljare, så du kan känna dig trygg med garantierna!
 • Var noga med att du får rätt installatör till installationen – elektriker, rörmokare, certifierad kyltekniker eller certifierad brunnsborrare (bergvärme)?
 • För installation av värmepump med köldmedium, krävs enligt lag en certifierad kyltekniker/kylmontör!
 • Köp värmepump och installation tillsammans, för ökad trygghet!
 • Undersök vad som gäller för värmepumpar i din kommun (Stockholm, Nacka, Värmdö…) och ansök i god tid om tillstånd krävs!
 • Se till att kontrollera vilka garantier du får på värmepumpen. Om pumpen installeras av en certifierad installatör, får du oftast längre garanti!
 • Det är olagligt att genomföra vissa moment vid en värmepumpsinstallation själv!

Garanti

Se till att du har koll på vilken garanti som gäller, när du köper en värmepump. Vilken garanti du får skiljer mellan olika återförsäljare, men också mellan olika varumärken.

Det är också vanligt med längre och mer fullständig garanti om man använder återförsäljarens egna installatörer. Nästan alla reklamationer beror på fel vid installationen och att erbjuda längre garanti med egna installatörer, är företagets sätt att säkerställa korrekta installationer. Företaget vet på det sättet att det är kunniga installatörer som utför installationen och kan avsluta samarbetet med den som slarvar.